Upozorenje iz Infektivne klinike

Zamenica direktora Infektivne klinike u Beogradu Ivana Milošević izjavila da je Infektivna klinika i dalje puna i da se pacijenti bore za život.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.04.2021.

09:21

Upozorenje iz Infektivne klinike
Foto: EPA-EFE / MARKO DJOKOVIC

Prema njenim rečima, broj prvih pregleda pacijenata sa sumnjom na korona virus minimalno je opao a izjednačen je broj prijema i otpusta iz bolnica.

Milošević je, gostujući u Dnevniku RTS-a, zamolila gradjane da nastave da poštuju mere i sve što se savetuje za suzbijanje epidemije.

Navodeći da se osam bolesnika u Infektivnoj klinici nalazi na respiratorima, ona je rekla da to nije pun kapacitet intenzivne nege, ali da se nikad ne zna kada će nekome trebati.

Govoreći o popuštanju mera, rekla je da lekari u klinici strahuju.

"Ne osećam se prijatno kad znam da će se mere popustiti jer ide lepo vreme, a ljudi su željni provoda. Svako nepoštovanje mera mi najviše osetimo", ukazala je Ivana Milošević.

Ona je naglasila da, dok većina stanovništva ne bude vakcinisana, nećemo biti ni blizu normalnog života i da je to izbor između života i smrti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: