Federacija BiH prihvatila Vučićevu ponudu - 5.000 vakcina

Federacija BiH je odlučila da prihvati 5.000 vakcina koje je ovom većem entitetu BiH nedavno ponudio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2021.

19:38

Federacija BiH prihvatila Vučićevu ponudu - 5.000 vakcina
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

To je u Sarajevu saopštio srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik posle sastanaka sa članovima Predsedništva, premijerima Republike Srpske i Federacije BiH, Radovanom Viškovićem i Fadilom Novalićem, kao i predsedavajućim Saveta ministara BiH Zoranom Tegeltijom u Sarajevu.

"Učesnici sastanka prihvatili su tu ponudu i ostalao je da Vlada FBiH uputi zahtev za isporuku putem Saveta ministara ili na neki drugi nacin kako smatraju da je to pogodno kako bi doze bile isporucne u roku od nekoliko dana", rekao je Dodik, preneli su sarajevski mediji. To će ujedno biti i prve vakcine koje će dobiti Federacija BiH, gde vakcinacija još nije počela. Najavio je i da će u Reubliku Srpsku tokom vikenda doći 20.000 doza ruskih vakcina.

"Donacija Vučića je važna pomoć za FBiH"

Hrvatski član Predsedništva BiH, koji je u to telo izabran bošnjačkim glasovima, Željko Komšić izjavio je da je važna pomoć, ponuda predsednika Srbije Aleksandra Vučića o donaciji 5.000 vakcina Federaciji BiH.

Komšić je to rekao posle sastanka u Predsedništvu BiH na temu nabavke vakcina na kojem je Federacija BiH prihvatila Vučićevu ponudi o donaciji 5.000 doza.

Rekao je i da je kao svi građani nezadovoljan, ali da sebe ne smatra odgovornim zbog situacije sa vakcinama.

"Sutra je sastanak u vezi pisma Kovaksa i zahtevi koji ne stoje. Sva tri premijera su kazala da smo mi ispunili sve postavljene uslove", rekao je Komšić, preneo je sarajevski portal Kliks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: