Za Izetbegovića Srbi loš narod? VIDEO

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović nagovestio je da Srbe smatra lošim narodom.

Izvor: B92

Petak, 22.01.2021.

23:26

Za Izetbegovića Srbi loš narod? VIDEO
EPA-EFE/ ALAA BADARNEH

On je to rekao dok je, tokom gostovanja u Dnevniku D Federalne televizije, oštro kritikovao predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Iako nije izričito rekao da su Srbi loš narod, Izetbegović je izjavio da nije uveren u tačnost izreke da "nema loših naroda, već samo loših rukovodstava".

"Kažu nema loših naroda ima samo loših rukovodstava. Nisam siguran! Jer, on (Dodik) se dodvorava jednom velikom broju ljudi koji žele balkansku politiku, koji žele sirovu politiku...", rekao je Izetbegović.

Na pitanje voditeljke da li govori o lošem narodu, on je izneo tvrdnju da "glasači koji ga drže žele njegovo bahato ponašanje".

Nakon konstatacije voditeljke da su to teške reči, Izetbegović je odgovorio "pa i neka su, to je tako".

"Dakle, itekako su vezani lider i oni koji ga podržavaju", rekao je Izetbegović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: