Odgovor Abazoviću: "Nacrtao si nam metu"

Menadžment i uredništvo RTCG oštro su kritikovali potpredsednika Vlade Dritana Abazovića zbog ocene da RTCG da nije javni servis.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.01.2021.

22:42

Odgovor Abazoviću:
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

Kako je Abazović rekao ta TV Prva, RTCG je "aparat DPS-a, kao i da je situacija kataklizmična".

Kako je Abazović rekao ta TV Prva, RTCG je "aparat DPS-a, kao i da je situacija kataklizmična".

"Naravno da vlada može da utiče na objektivno izveštavanje, nisu prihvatii da se sami povuku. Vrlo često podstiču nacionalnu i versku mržnju. To nije televizija, to nije medij", rekao je on za TV Prvu.

"Time je, kako se navodi u reagovanju, do kraja, pred domaćom i međunarodnom javnošću, ogolio sopstveni demokratski kapacitet i poimanje mesta i uloge RTCG, ali i preuzeo odgovornost za negativne posledice po sve one u Javnom servisu kojima je nacrtao metu", navodi se u reagovanju.

Kako se dodaje, najava formiranja "pristojnog Javnog servisa" jeste najava potiranja svakog glasa razlike u Crnoj Gori, mimo onog što Abazović propiše kao, kako veli, "neku slobodu koju treba da imaju novinari".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: