Zaharova: Bavite se svojim problemima

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova oglasila se nakon poruka političara da se hitno iz pritvora pusti opozicionar Aleksej Navaljni.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 17.01.2021.

23:57

Zaharova: Bavite se svojim problemima
EPA-EFE/ MAXIM SHIPENKOV

Zaharova je stranim političarima koji kritikuju hapšenje Navaljnog, koji je uhapšen na moskovskom aerodromu, poručila da poštuju međunarodno pravo i ruski zakon, i da se bave svojim problemima.

Ona se oglasila nakon što je Džejk Saliven, kojeg Džo Bajden namerava da imenuje za pomoćnika za nacionalnu bezbednost, pozvao da se hitno oslobodi Navaljni.

"Što se tiče Salivena (i drugih inostranih zvaničnika koji objavljuju unapred pripremljene komentare): poštujte međunarodno pravo, ne zadirite u nacionalno zakonodavstvo suverene države i bavite se problemima u svojoj zemlji“, napisala je Zaharova na Fejsbuku, a prenosi Sputnjik.

Na vest o hapšenju Navaljnog reagovali su i drugi svetski zvaničnici, uključujući predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela, koji je ocenio da je hapšenje ruskog opozicionara nedopustivo i pozvao ruske vlasti da ga oslobode.

Uhapšen nakon dolaska u Moskvu

EPA-EFE/ KIRA YARMYSH
Ruski opozicioni političar, najglasniji kritičar Kremlja Aleksej Navaljni sleteo je na aerodrom Šeremetjevo u Moskvi, nakon čega je zadržan u pritvoru.

Zavod za izvršenje krivičnih sankcija saopštio je da će Navaljni biti u zatvoru do naredne odluke suda.

Ta služba je saopštila da je za Navaljnim od 29. decembra 2020. godine raspisana poternica zbog "višekratnih kršenja pravila" dok je bio pod uslovnom kaznom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: