Vučić potvrdio odlazak na sahranu Amfilohija: "Za nekoliko sati putujem u Podgoricu"

Predsednik Srbije potvrdio je da će u nedelju prisustvovati sahrani mitropolita Amfilohija Radovića.

Izvor: B92

Subota, 31.10.2020.

12:52

Vučić potvrdio odlazak na sahranu Amfilohija:
EPA/ ANDREJ CUKIC

"Za nekoliko sati putujem u Podgoricu. Prisustvovaću sahrani Mitropolita crnogorsko - primorskog Amfilohija i razgovaraću sa predstavnicima srpskog naroda u Crnoj Gori", napisao je Vučić na Instagram profilu "budućnostsrbijeav".

Ranije danas vladika Joanikije kazao da sa na sahranu ne zove, jer je takav običaj, ali da je dužan da kaže svoj stav i da blagonaklono gleda na eventualni dolazak Vučića u Podgorici i istakao da narod to želi.

"Pošto predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, od kada je na toj visokoj dužnosti, nije posjetio Crnu Goru, mislim da bi njegov dolazak na sahranu mitropolita Amfilohija bio dobar početak novih, bliskijih, nego do sada, i boljih odnosa između Srbije i Crne Gore što je nasušna potreba i želja naroda iz obje zemlje. Takav je običaj kod nas da se na sahranu ne zove. Jasno je da će sahrana mitropolita Amfilohija biti veliki duhovni i svenarodni događaj, a od strane crkve bit će svi rado viđeni i dostojno ispoštovani koji budu došli da se oproste sa njim isprate u bolji svijet ovog novog Božjeg ugodnika", rekao je vladika Joanikije.

"Veliki značaj Vučićevog prisustva sahrani Amfilohija"

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić istakao je danas da je od velikog značaja to što je predsednik Aleksandar Vučić odlučio da, na poziv vladike Joanikija, prisustvuje sahrani mitropolita Amfilohija.

Dačić je kao "besramno i morbidno" ocenio to kako mediji za koje navodi da su pod kontrolom Ðilasa i Šolaka koriste smrt mitropolita Amfilohija za obračun sa Vučićem i vlastima u Srbiji.

"Zar ni smrt nije zasluzila da utihne mržnja? Zato je od velikog značaja što je predsednik Aleksandar Vučić odlučio da, na poziv vladike Joanikija, prisustvuje sahrani Mitropolita Amfilohija, gde će ne samo odati počast počivsem Mitropolitu, već i dati ključni podsticaj jedinstvu srpskog naroda i odnosima Srbije i Crne Gore", naveo je Dačić u izjavi za javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: