Vučić: Od 10. novembra bez PCR-a između Srbije, Albanije i Severne Makedonije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas da je na video-sastanku o "Malom Šengenu" doneto nekoliko važnih odluka čija primena počinje od 10. novembra.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.10.2020.

16:41

Vučić: Od 10. novembra bez PCR-a između Srbije, Albanije i Severne Makedonije
EPA/NEMANJA JOVANOVIC

Ono što je sigurno, od tada će građani tri zemlje moći iz jedne u drugu državu da putuju bez PCR testa.

"Imali smo dug sastanak sa Ramom i Zaevim i mislim da je bilo važno što smo doneli nekoliko bitnih odluka, koje će se primenjivati najkasnije od 10. novembra. Do tada moći će sigurno bez PCR testa da se ide Albnaniju i Severnu Makedoniju, ili odatle u Srbiju", rekao je Vučić.

On je dodao da će narednih dana ministri zdravlja da formulišu dogovore o tome kako jedni drugima da pomognemo, da mi možemo da primimo pacijente iz Skoplja i Tirane, da oni mogu da prime naše ljude koji se nađu na njihovim teritorijama, kako da se regulišu troškovi.

"Da vidimo kako da jedni drugima pomognemo oko vakcina, da se negde pojavimo zajedno u nabavci vakcina", rekao je Vučić i dodao da je to bila samo jedna tačka sastanka, koja se tiče kovida 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: