Danas saznajemo ko su ministri u novoj Vladi

Nakon sednice Predsedništva SNS predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštiće imena ministara u novoj Vladi Srbije.

Izvor: B92

Nedelja, 25.10.2020.

09:32

Danas saznajemo ko su ministri u novoj Vladi
Ilustracija: Depositphotos/ Toskanainc

Vučić će se obratiti u 11 časova.

"Imamo samo dve, tri, možda i četiri nedoumice. Biće vanstranačkih i ličnosti iz drugih stranaka. To će biti dobra vlada - rekao je Vučić novinarima u utorak.

Srbija će dobiti tri nova ministarstva - Ministartstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju kao i Ministarstvo za brigu o selu. Vlada će tako imati ukupno 21 ministarstvo.

Mediji su ranije pisali ko su moguća i nova i stara imena u Vladi, sa posebnim naglaskom na broj žena kojih će, prema navodima, biti 11.

Dr Darija Kisić Tepavčević je potvrdila za Tv Prva da je razgovarala sa premijerkom Brnabić i predsednikom Srbije, ali da će se sve saznati nakon obraćanja predsednika Vučić. Ona je rekla da je spremna da da maksimum za svoju zemlju.

Kako se navodi, Zorana Mihajlović će ili ostati u sektoru građevine ili preuzeti resor energetike, Jadranka Joksimović bi mogla da nastavi da vodi resor za evrointegracije, Anđelka Atanasković, bi mogla da dođe na čelo Ministarstva privrede, dok se o Maji Gojković pričalo kao novoj ministarki pravde.

Mediji navode da bi Maja Popović mogla da bude novo ime u Vladi, na mestu ministarke pravde. Ona na ovu funkciju dolazi iz Bezbednosno-informativne agencije.

Među ministarkama ćemo možda videti i Gordanu Čomić, bivšu poslanica DS, koja će najverovatnije biti zadužena za novo ministarstvo - za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Kako mogući ministar novog Ministarstva za brigu o selu navodi se Milan Krkobabić.

Pominje se da bi ministri Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin mogli da zamene resore, pa će Vulin u MUP, a Stefanović u odbranu, dok se prevdiđa da će Zlatibor Lončar ostati ministar zdravlja. Mediji su navdeli da bi Nikola Selaković mogao da nasledi Ivicu Dačića na mestu šefa diplomatije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: