Erdogan ima poruku za velike sile

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan usprotivio se mešanju Sjedinjenih Američkih Država, Rusije i Francuske u sukob oko Nagorno-Karabaha.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.10.2020.

19:10

Erdogan ima poruku za velike sile
EPA-EFE/ TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE

I to nakon što su lideri te tri zemlje pozvali Jermeniju i Azerbejdžan na nastavak pregovora.

"S obzirom na to da su SAD, Rusija i Francuska zanemarivali ovaj problem skoro 30 godina, nije prihvatljivo da učestvuju u naporima da se postigne prekid vatre”, rekao je Erdogan.

Istakao je da se trajno primirje može postići samo ako se "jermenski okupatori" povuku iz Nagorno-Karabaha, prenosi Rojters.

Predsednici SAD, Rusije i Francuske Donald Tramp, Vladimir Putin i Emanuel Makron pozvali su danas Jermeniju i Azerbejdžan da nastave razgovore o sukobu u regionu Nagorno Karabah bez preduslova.

"Pozivamo lidere jermenije i Azerbejdžana da nastave pregovore bez preduslova, u dobrom duhu i pod pokroviteljstvom kopredsedavajućih grupa OEBS-a iz Minska", naveli su u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: