Kon: Situacija i dalje nesigurna; Broj izlečenih veći od broja novozaraženih VIDEO

Epidemiolog dr Predag Kon izjavio je da je situacija u Srbiji, uprkos poboljšanju, i dalje nesigurna.

Izvor: B92

Nedelja, 09.08.2020.

13:51

Kon: Situacija i dalje nesigurna; Broj izlečenih veći od broja novozaraženih VIDEO
FOTO TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIC / an

"Što se tiče Beograda, iz dana u dan se primećuje smanjenje sumnji na zarazu kovidom. Međutim, ovi brojevi su i dalje visoki i situacija je uprkos poboljšanju i dalje nesigurna", izjavio je Kon.

Još jednom je ponovio navode premijerke Ane Brnabič u vezi sa povratkom đaka u škole. Kako kaže, o tome će se više znati u utorak.

"Mi smo praktično sve rešili. Tu postoje određena tehnička pitanja koja su u vezi sa mogućnostima nekih škola. Ono što roditelji moraju da znaju, samo zdravo dete može u školu. Biće potrebno da provere temperaturu detetu pred polazak, kako se to ne bi prepuštalo školama", rekao je Kon.

Osvrnuo se i na slučaj Majkla Odža, bivšeg igrača Crvene zvezde, koji je preminuo.

"Ne postoje dokazi o povezanosti koronavirusa i smrti sportiste koji je od nje ozdravio, to se ne može dokazivati na jednom slučaju", izjavio je i dodao da samo kliničari mogu da daju procenu o posledicama koronavirusa na one koji ozdrave.

Kon nije imao odgovor na pitanje zašto je smenjena dr Lejla Ćeranić, koja je bila jedini infektolog u Novom Pazaru.

Odgovarajući na pitanje zašto se ne objavljuje podatak o broju izlečenih, kaže da je verovatno zbog toga što nisu svi podaci ni prikupljeni.

"Verovatno se ne objavljuje zato što nisu prikupljeni svi podaci. Ono što ja mogu da kažem jeste da se on povećava i veći je od broja novih slučajeva", rekao je.

Što se tiče situacije sa centrima za dnevni boravak dece sa autizmom, Kon naglašava da se to pitanje "dugo provlači i da za sada nema rešenja", kao i da ti centri treba da rade kao i svi drugi dnevni boravci dece, ali da se to ne primenjuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: