Trifunović napadnut u Knez Mihajlovoj; Mediji: Napadač pristalica bojkota VIDEO

Lider Pokreta slobodnih građana napadnut je ispred Ruskog cara u Knez Mihajlovoj tokom skupljanja potpisa za predstojeće izbore.

Izvor: B92

Nedelja, 31.05.2020.

15:58

Trifunović napadnut u Knez Mihajlovoj; Mediji: Napadač pristalica bojkota VIDEO
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Kako prenose mediji, njemu je prišao prolaznik i koji ga je, nakon kraće verbalne rasprave, udario u glavu.

Mediji prenose da je jedan od pristalica bojkota napao Trifunovića, pritom ga upitavši: "Je l' ti Vučić dao pare za šator".

Sumnja se da je Ž. A, nakon kraće rasprave, udario zatvorenom šakom Trifunovića, a potom je u drugom izolovanom incidentu, došlo do svađe između M. Ð. i Trifunovića, bez fizičkog kontakta, saopštio je MUP.

Pavle Grbović, član predsedništva PSG rekao je za B92 da ne znaju ko je osoba koja je napala Trifunovića.

Policija je sprečila veće incidente i odmah privela dvojicu muškaraca i o svemu obavestila nadležno tužilaštvo, koje će odlučiti o daljem toku postupka.

Grbović je ranije danas rekao da je prolaznik Trifunoviću vikao da je "izdajnik" i da mu predsednik Srbije Aleksandar "Vučić skuplja potpise za listu".

"Nakon kraće verbalne rasprave čovek je Trifunovića udario pesnicom u glavu", rekao je Grbović i dodao da je Trifunović dobro.

Po njegovim rečima, došla je policija i "sklonila sa strane" čoveka koje je napao lidera PSG, ali je dodao da nema informacije da li je ta osoba potom i privedena.

Povodom drugog incidenta koji je prema rečima MUP-a prošao bez fizičkog kontakta, Grbović je ba B92 potvrdio da to lice ranije već vređalo Trifunovića i aktiviste PSG-a, kao i da je imao šrafciger.

"Šrafciger je imala druga osoba koja je i ranije provocirala naše aktiviste, a danas je Sergeja vređao rečima da je 'go*no udbaško'", navodi Pavle Grbović.

Grbović se oglasio i na svom Tviter profilu povodom napada.

"Svaka vam čast "pravoverni". Vaš "demokratski" narativ o izdajnicima, službama, lakom kešu i ostalim blatom je počeo da daje rezultate... Budite ponosni na to kakvo društvo gradite", napisao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: