Starački dom u Zemunu gde je koronavirus prodro - 19 korisnika o kojima je brinuo samo jedan volonter

U privatnom domu "Doživeti stotu” u Zemunu je 19 korisnika o kojima je do juče brinuo samo jedan volonter, jer je kompletno osoblje u samoizolaciji.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.03.2020.

23:00

Starački dom u Zemunu gde je koronavirus prodro - 19 korisnika o kojima je brinuo samo jedan volonter
Ilustracija: Getty Images/Scott Olson

Šest korisnika i direktorka zbog koronavirusa prebačeni su u bolnicu, prenosi Politika u onlajn izdanju.

Kako je navedeno, kod šest korisnika Doma, direktorke ove ustanove socijalne zaštite i jedne medicinske sestre potvrđen je koronavirus, ali ovaj objekat u Šilerovoj ulici i dalje radi i u njemu se trenutno nalazi 19 korisnika.

O njima je prethodnih dana danonoćno brinuo samo jedan muškarac, koji inače nije medicinski radnik, već volonter, i to zato što su svi ostali zaposleni u samoizolaciji.

Taj čovek ranije nije bio u kontaktu ni sa kim iz ustanove, pa je zato i angažovan kao pomoć, potvrdila je Tanja Mitrović, glavna medicinska sestra doma "Doživeti stotu”, koja je i sama od 25. marta u samoizolaciji.

"Naš volonter je na ivici snage, on je tamo faktički živeo dan i noć, pomagao korisnicima. Zbog toga smo i poslali molbu Ministarstvu za rad, sa pitanjem da li mogu da nam nađu neki stručni kadar dok ne izađemo iz samoizolacije. Pomoć je konačno stigla, pa odsad u domu radi i mlada medicinska sestra", rekla je Mitrovićeva.

Ona je podsetila da je koronavirus najpre konstatovan kod direktorke doma, koja je od 21. marta na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: