Do 500 miliona u Kini stigla poruka iz Srbije; "Verujem u svog brata Sija" FOTO

Poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića kineskom predsedniku Si Đinpingu da pomogne Srbiji videlo je 500 miliona ljudi, potvrdila je novinarka Jing Džang.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.03.2020.

20:58

Do 500 miliona u Kini stigla poruka iz Srbije;
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Novinarka CCTV iz Kine, koja je dopisnica iz Beograda, objavila je vest sa sinoćne konferencije predsednika Vučića.

"Prema našem izveštaju, vest iz Srbije je druga po čitanosti na aplikaciji Weibo, ima 330 miliona čitalaca i 72.000 poruka. Takođe, ima i 130 miliona čitalaca i 26.000 poruka. Ukupno, to je oko 500 miliona čitalaca i čak 100.000 poruka", navela je Jin Džang.

Vučić je sinoć na konferenciji za novinare rekao da je uputio pismo predsedniku Kine, koga je nazvao bratom i prijateljem ove zemlje, "garantujući mu čelično prijateljstvo". Naveo je da je tražio "sve od Kine", čak i lekare.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je večeras na instagram nalogu "avucic" fotografiju na kojoj se rukuje sa predsednikom Narodne Republike Kine Si Đinpingom. "Verujem u prijatelja i brata Si Đinpinga i kinesku pomoć", napisao je Vučić uz fotografiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: