"Predstavljanje Krima kao dela Rusije je antisrpska provokacija"

Ambasada Ukrajine u Srbiji ocenila je da je predstavljanje Krima kao dela Rusije na ruskom štandu ne samo antiukrajinska već i antisrpska provokacija.

Izvor: B92

Utorak, 25.02.2020.

17:11

Getty Images/ Sean Gallup

Sporni štand postavljen je na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Ambasada je ocenila taj čin kao antisrpsku provokaciju, s obzirom na podršku Srbije suverenitetu i teritorijalnoj celovitosti Ukrajine.

To je i indirektan poziv srpskim državljanima da krše ukrajinske zakone vezano za prelazak državne granice Ukrajine, navodi se u saopštenju.

Ukrajinska ambasada podseća državljane Srbije da je po ukrajinskim zakonima ulazak stranaca na teritoriju Krima dozvoljen samo sa specijalnom dozvolom koju izdaje Državna migraciona služba Ukrajine i to preko administrativnih prelaza u Hersonskoj regiji Ukrajine.

Na svim ostalim prelazima ulaz je zabranjen i predstavlja kršenje zakona koje se kažnjava zabranom ulaska na teritoriju Ukrajine do pet godina, saopštila je ukrajinska ambasada u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: