"Oduzećemo Boškoviću Orden Svetog Save, pa neka se kiti čim hoće"

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije izjavio je u Pljevljima da će Sinod SPC oduzeti oreden Svetog Save crnogorskom ministru odbrane Predragu Boškoviću

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.02.2020.

22:35

EPA/ BORIS PEJOVIC

Sinod Srpske pravoslavne crkve odlikovao je Boškovića za doprinos koji je dao u izgradnji hrama Svetog Đorđia u Pljevljima.

Bošković je u vreme izgradnje bio predsednik Odbora pljevaljskog Rudnika uglja, i sa te je pozicije pomagao hram u Pljevljima, prenosi Sputnjik.

"Ja pred vama izjavljujem, a to će morati i Sinod, da se oduzima Orden Svetog Save Boškoviću pa neka se kiti čim hoće. Ne može se kititi Ordenom Svetog Save, pljujući na Svetog Savu i na svetinje i terajući vojnike da oni moraju da se ponašaju po njegovim nekim zapovestima", rekao je Amfilohije.

Mitropolit crnogorsko primorski služio je večeras zajedno sa vladikom Mileševskim Atanasijem u crkvi Svete Petke u Pljevljima moleban, a potom i predvodio litiju ulicama grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: