"1 od 5 miliona": Izlazimo na izbore VIDEO

Pokret "1 od 5 miliona" će izaći na predstojeće parlamentarne izbore, koji su najavljeni za april ove godine, saopšteno je danas iz ove organizacije.

Izvor: B92

Utorak, 28.01.2020.

14:13

Ilustracija, foto: EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Valentina Reković, jedna od članova pokreta, obratila se novinarima ispred zgrade Rektorata.

"Nama je postalo sve više jasno da deo opozicije, iako su potpisnice Sporazuma sa narodom, rade na tome da obesmisle sve naše napore da ujedinimo celu opoziciju i zajedničkim radom donesemo bolje ovom društvu. Drugi deo opozicije, deklarativno u bojkotu, na sve to gleda bez prevelike zabrinutosti i potajno se sprema za razne liste na lokalu. Isto tako, već neko vreme, samovoljno donose odluke bez prethodne konsultacije sa svim akterima narodnog bunta i nezadovoljstva i konstantno se utrkuju ko će postati budući lider opozicije", rekla je Rekovićeva upitavši i "da li se od takvih može očekivati da menjaju sistem".

"Ne! Zbog toga će '1 od 5 miliona' izaći na izbore. Sprečićemo prevarante trojance da opet prevare narod, pojedu nam još četiri godine... Ovo je obračun sa svima", naglasila je.

Rekovićeva je najavila i da će u narednim danima obelodaniti i "koje stranke, potpisnice Sporazuma sa narodom, aktivno učestvuju sa podrškom raznih grupa građana na lokalu, sve u nadi da će i posle izbora da budu i ostanu deo lokalnih vlasti".

Jedna od liderki pokreta je istakla i da je "1 od 5 miliona" došao do informacija da neke od stranaka, potpisnika Sporazuma sa narodom, uz još par manjih pokreta, već uveliko rade na tome da izađu na predstojeće izbore, kao i da su došli do informacija da će im se pridružiti neke od stranaka koje su formalno u bojkotu. Podsetimo, Pokret "Jedan od pet miliona" je prošlog utorka dao rok od nedelju dana Novoj strancii SMS-u da proglase bojkot ili u suprotnom - ovaj pokret izlazi na izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: