Ruske diplomate napustile Bugarsku

Ruske diplomate, koje su proglašene personama non grata u Bugarskoj, napustile su danas tu zemlju, javio je Tass, pozivajući se na pr-a ruske ambasade u Sofiji.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 26.01.2020.

18:56

Ruske diplomate napustile Bugarsku
Ilustracija: Depositphotos/ fambros

Bugarske vlasti su u petak donele odluku o proterivanju diplomate ruske ambasade u Sofiji i službenika Trgovinske misije te zemlje u Bugarskoj zbog navodne špijunaže i njima je dat rok od 48 sati da napuste zemlju.

Nakon toga Moskva je poručila da zadržava pravo na recipročne mere prema Bugarskoj, ocenjujući potez Sofije kao neprijateljski i provokativan korak koji je u suprotnosti s konstruktivnim odnosima tradicionalno zasnovanim na međusobnom uvažavanju.

U saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova se ističe da bugarske vlasti nisu iznele nikakve jasne dokaze za odluku da proteraju ruske diplomate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: