Novi smrtonosni virus se širi: Prešao i u drugu zemlju, a broj umrlih raste FOTO

Prema najnovjim zvaničnim podacima, šesta osoba je umrla od novog tipa korona virusa u Kini, saopštili su zdravstveni zvaničnici, prenosi AFP.

Izvor: B92

Utorak, 21.01.2020.

07:20

Novi smrtonosni virus se širi: Prešao i u drugu zemlju, a broj umrlih raste FOTO
Foto: Tanjug/Suh Myung-geon/Yonhap via AP

Istovremeno, saopšteno je da je od tog virusa zaraženo skoro 300 ljudi.

U epidemiji je juče potvrđen prenos s čoveka na čoveka, što povećava mogućnost da bi zaraza mogla da se širi brže i na većem prostoru. Takođe je saopšteno i da se zaraza prenela i na dva najveća grada - Peking i Šangaj.

Prema najnovijim informacijama, Tajland je potvrdio da je novi virus izolovan i kod njih kod, za sada, jednog pacijenta.

Predsednik Kine Si Đinping pozvao je vladu da preduzme svaki mogući korak u borbi protiv epidemije.

Svetska zdravstvena organizacija sazvala je hitan sastanak zbog smrtonosnog virusa u Kini.
EPA-EFE/ Stringer
Sve je krenulo iz kineskog grada Vuhana, iz koga su svi koji su preminuli, saopštio je danas gradonačelnik tog grada u centralnim delovima Kine.

Zdravstvena komisija u Vuhanu je saopštila da je i najmanje 15 medicinskih radnika takođe zaraženo virusom i da je jedna osoba u kritičnom stanju, objavio je BBC.

Pretpostavlja se da su se zarazili zbog kontakta sa pacijentima. Kako se navodi, svi su u izolaciji.

Istovremeno, kako javlja CNN, američki Nacionalni institut za zdravlje radi na vakcini protiv korona virusa. Direktor Instituta za alergije i infektivne bolesti Entoni Fauči rekao je da će biti potrebno nekoliko meseci da se završi prva faza kliničkih testova i više od godine da se dođe do vakcine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: