"Linija Beograd - Priština ugrožava kosovsku nezavisnost"

Prištinski dnevni list "Koha ditore" ocenjuje da se "kosovska državnost dovodi u pitanje" zbog direktne avio-linije između Prištine i Beograda.

Izvor: B92

Utorak, 21.01.2020.

21:45

Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj

Kako navode, u dokumentu koji je kosovska strana potpisala u Berlinu, izbegava se upotreba naziva kosovskih institucija.

U pismu koje je Kosovo potpisalo sa tri druge strane, kosovska uprava civilnog vazduhoplovstva naziva se: "Vlast za civilno vazduhoplovstvo na Kosovu".

Govori se o otvaranju posebne linije između Prištine i Beograda, ali se izbegava terminologija naziva državnih institucija, piše prištinski dnevnik.

Tako se nigde ne pominje ASHNA - skraćenica za državnu agenciju za navigaciju, a koristi se samo "Jedinica za vazdušni saobraćaj" - termin koji je bio u upotrebi pre nego što je Kosovo proglasilo nezavisnost, navodi "Koha".

Dokument iz Berlina, sažet na manje od dve strane, u koji je imala uvid "Koha", u stvari je sporazum između četiri institucije, avio-kompanije “Lufthansa”, Međunarodnog aerodroma Priština, Kfora i Kosovske civilne uprave, prenosi Kosovo onlajn.

Prištinski list smatra da to pokazuje da su kosovske i srpske vlasti potpisale dva različita pisma specifična za njihov rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: