"Moći će da se čuje glas građana koji dosad nije"

Šefica poslaničke grupe SMS Tatjana Macura ocenila je da je najava sniženja izbornog cenzusa za stranke sa pet na tri odsto dobro rešenje.

Izvor: Tanjug

Subota, 18.01.2020.

09:27

Printskrin O2

Kako je rekla, zato što će omogućtii reprezentativniji sastav Skupštine budući da će moći da se čuje glas i onih građana koji dosad nisu imali priliku da ih neko zastupa u parlamentu.

Ona je u izjavi za "Politku" navela da SMS izlazi na izbore i da razgovara s nekim članovima DS-a, sa LSV-om, Tolerancijom Srbije, s Građanskim demokratskim forumom, s predstavnicima "Srbija 21", a da su "nešto smanjili razgovore sa PSG jer oni bliži bojkotu izbora".

"Cenzus je trebalo odavno smanjiti. Izabrani tajming, možda, dovodi u pitanje nameru onoga ko bi, eventualno, predložio izmenu zakona, ali rešenje je dobro. Zakoni treba da odgovaraju potrebama društva, a ne da se društvo uobličava prema potrebama onih koji trenutno sede u skupštini", rekla je Macura za sutrašnju "Politiku".

Dodaje da "možda nije nabolji tajming za usvanje ovog rešenja, ali su njegovi rezultati mnogo važniji od trenutka u kojem se donosi".

"Nije mi čak ni toliko sporan tajming zato što smo pre samo tri-četiri nedelje usvojili izmene nekih izbornih zakona. Možda izmene tih zakona nisu bile tako revolucionarne i nisu izazvale toliku pažnju javnosti, ali one su, dakle, usvojene nedavno, pa ne vidim šta je problematično u tome da se i ova donese", rekla je Macura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: