Američki ambasador, krštenje s tri prsta i objašnjenje VIDEO

Novoimenovani ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri objasnio da li se "preobratio" u pravoslavlje.

Izvor: B92

Sreda, 13.11.2019.

08:09

Američki ambasador, krštenje s tri prsta i objašnjenje VIDEO
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Godfri je pre nekoliko dana snimljen u šetnji Kalemegdanom i poseti crkvi Ružici, a na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se kako se ambasador Godfri krsti sa tri prsta.

Takav njegov gest naišao je na brojne pozitivne komentare na Fejsbuku, a mnogi su se zapitali da li je ambasador SAD u Srbiji prešao u pravoslavlje ili se potrudio da poštuje versku tradiciju.

"Nisam se preobratio u pravoslavlje, ali je moj otac bio duboko pod uticajem vizantijske tradicije i od tada je ostalo da se prekrstim u stilu pravoslavaca, sa tri prsta", kazao je ambasador Godfri za "Blic".

Entoni Godfri je postao američki ambasador u našoj zemlji krajem prošlog meseca, i tom prilikom je zamenio svog prethodnika Majkla Skata. Kao jedan od glavnih zadataka tokom svog mandata naveo je zalaganje za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: