"Američki vojnici nemaju dozvolu za ostanak u Iraku"

Američke snage koje su prešle u Irak u toku povlačenja iz Sirije nemaju dozvolu boravka i mogu biti samo u tranzitu, saopštila je iračka vojska.

Izvor: Beta

Utorak, 22.10.2019.

17:29

Getty images/ Maja Hitij Staff

To saopštenje je suprotno najavi američkog Ministarstva odbrane da će oko 1.000 vojnika iz severne Sirije preći u zapadni deo Iraka, odakle će nastaviti borbu protiv džihadista Islamske države.

Šef Pentagona Mark Esper je kasnije rekao da se planovi o ostanku američkih vojnika u Iraku mogu promeniti u zavisnosti od situacije na terenu.

Na severoistoku Sirije večeras ističe primirje između kurdskih i turskih snaga.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, koji je 9. oktobra pokrenuo ofanzivu protiv kurdskih boraca na severoistoku Sirije, izjavio je u nekoliko navrata da će ofanziva biti nastavljena ukoliko se Kurdi tokom primirja ne povuku iz tog dela Sirije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: