"Beograd ne samo da ne gleda vojnim dvogledom, već želi dijalog i dogovor" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je po podne Vranjsku banju.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.10.2019.

18:17

Foto: Instagram/Buducnost Srbije AV

Obišao je i lokaciju na kojoj je sredinom oktobra počelo rušenje hotela čija je izgradnja počela pre 40 godina ali nikada nije završena.

Procenjeno je da objekat nije bezbedan i da su temelji popustili.

Republička građevinska inspekcija je donela rešenje o rušenju, a ono će trajati 120 dana.

Prvo se ruše rizični delovi, ulaz objekta koji je počeo da se naginje ka ulici i deo ka crkvi i kućama. Radi se građevinskim mašinama, bez miniranja.

Hotel u narodu poznat kao "Skadar na Banjštici" počeo je da se gradi 1978. godine, ali je osamdesetih godina prošlog veka izgradnja stala zbog nedostatka finansijskih sredstava i nerešenih imovinskih odnosa.

Specijalna bolnica i Fond PIO su nakon sudskog spora postali vlasnici nedovršenog hotela, pa su zemljište prodali "Milenijum timu".

Očekuje se da vlasnik sagradi novi hotel.

Nakon toga, Vučić će obići i pešačku zonu koja se sređuje.

Na kraju, predsednik Srbije će u Vranju prisustvovati otvaranju renoviranog pozorišta "Bora Stanković".
View this post on Instagram

Dobrodošlica i dres FK Vranjska banja na poklon!

A post shared by Aleksandar Vuèiæ (@buducnostsrbijeav) on

Beograd ne samo da ne gleda "vojnim dvogledom" ka Tirani i Prištini, već želi razgovor i dogovor, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je tako reagovao na izjavu Albina Kurtija da mu dogovor sa Beogradom nije među prioritetima, i da bi Srbija trebalo da se suoči sa sopstvenom prošlošću, "umesto da na Kosovo i Albaniju gleda vojnim dvogledom".

"Kurti se mnogo druži sa Radom Trajković, pa bi da uređuje političku scenu u Beogradu. Nemam ništa protiv, znam još jednog koji je rekao da sam gotov do Svetog Nikole, prošle godine...Ramuš Haradinaj, ali je on izgleda pre mene završio", primetio je Vučić u izjavi novinarima.

Vučić je istakao da je opsesivna želja mnogih albanskih političara da ga ne vide na vlasti, te podsetio da je Kurti još 2016. godine rekao da je najveća opasnost po nezavisno Kosovo - Aleksandar Vučić.

Na konstataciju da je Kurti rekao da takse na srpsku robu neće ukinuti dok Srbija ne dozvoli njihovoj robi slobodan izvoz, Vučić je istakao da ne zna šta Priština zapravo želi.

"Imate CEFTA sporazum, imate potpuno slobodan izvoz, iz vašeg ugla. Iz našeg ugla, to je trgovina sa centralnom Srbiju, ali svejedno. Ne znam na šta oni misle i šta žele", rekao je Vučić. Ukazao je da bi trebalo sačekati da se formira vlada u Prištini. "Taj cirkus oko njihovog formiranja vlade trajaće mnogo duže nego što su najavili u početku", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: