"BiH nije u statusu kvo, već u raspadanju"

Milorad Dodik kaže da to što predsednik SDA Bakir Izetbegović neprestano negira ustavnu strukturu predstvalja uvod u propast Bosne i Hercegovine.

Izvor: B92

Sreda, 16.10.2019.

21:48

Foto: EPA / Georg Hochmuth

Srpski član predsedništva BiH i predsednik SNSD kaže da Izetbegović nastoji da uništi Republiku Srpsku.

Povodom izjave Izetbegovića da će održavati "status kvo" jer ne želi SNSD u Savetu ministara dok ne shvate da, kako kaže, entiteti ne mogu da komanduju državom, Dodik ističe da Bosna i Hercegovina nije u statusu kvo, već u stagnaciji i raspadanju, prenosi RTRS.

"To raspadanje niko ne može da spreči. Bakirova vizija Bosne je takva da nema Republike Srpske, jer kaže neće nama entiteti (komandovati), nego neko drugi. Ko drugi? Alah će uređivati, a ne realan politički dogovor", rekao je Dodik, navodi RTRS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: