Pregovori sirijske vlade i Kurda u ruskoj vazdušnoj bazi

Sirijska vlada i Sirijske demokratske snage (SDF) predvođene Kurdima održale su pregovore u ruskoj vazdušnoj bazi Hmejmim u Siriji.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 13.10.2019.

20:25

Pregovori sirijske vlade i Kurda u ruskoj vazdušnoj bazi
Tanjug/AP Photo/Lefteris Pitarakis

Informaciju je objavio sirijski kurdski političar Ahmed Sulejman za Rojters koji je izrazio nadu da će dogovor zaustaviti tursku ofanzivu i naročito "njene katastrofalne i opasne posledice".

Sulejman, funkcioner Kurdske demokratske napredne partije u Siriji, rekao je da bi razgovori vođeni u bazi Hmejmim u Latakiji, mogli da se nastave u Damasku.

On nije rekao da li su on ili njegova stranka učestvovali u pregovorima.

Portparol SDF Mustafa Bali nije želeo da komentariše za Rojters ove navode.

"Od početka turske invazije tvrdili smo da ćemo proučiti sve opcije koje bi mogle da spasu naš narod etničkog čišćenja", rekao je on.

Sirija uputila vojsku na sever zemlje

Sirijska vojska počela je da razmešta vojnike na ratišta na severu zemlje kako bi "odgovorila na tursku agresiju na teritoriji Sirije.

Sirijski državni mediji nisu naveli gde su tačno sirijski vojnici upućeni na sever Sirije gde Turska uz pomoć sirijskih opozicionih snaga sprovodi vojnu ofanzivu, prenosi Rojters.

Turska vojska je zauzela granični pojas gde je bila kurdska milicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: