Nije samo Brazil: Požari divljaju, udvostručili se za nekoliko dana; Bolivija promenila stav

Predsednik Bolivije Evo Morales izjavio je da je otvoren za međunarodnu pomoć u borbi protiv požara na istoku zemlje koji su se od četvrtka udvostručili.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.08.2019.

23:44

Nije samo Brazil: Požari divljaju, udvostručili se za nekoliko dana; Bolivija promenila stav
EPA-EFE/Police Departmental Command

Morales je, takođe, suspendovao kampanju za reizbor na najmanje nedelju dana, samo dva meseca pre izbora, da bi se usredsredio na šumske požare.

Požar je obuhvatio velike površine šuma i savana u blizini granice Bolivije sa Paragvajem i Brazilom.

Zvaničnici navode da je 3.800 kilometara kvadratnih obuhvaćeno požarom.

"Nuđena je pomoć. Ona je dobrodošla, bilo da dolazi od međunarodnih grupa, ljudi ili predsednika", rekao je Morales novinarima, obilazeći požarom pogođene oblasti.

Vlada predsednika Moralesa nije odmah prihvatila pomoć, prvobitno navodeći da će u borbi protiv požara koristiti sopstvene resurse, ali je do promene stava došlo posle apela stanovnika pogođenih sela i zvaničnika provincije Santa Kruz, navodi Rojters.

Pomoć su ponudile Argentina, Paragvaj, Peru, Čile i Španija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: