Ruski ribolovački brod prišao blizu "strogo čuvane zone" S. Koreje, hitno pozvane diplomate

Severonkorejska pogranična služba zadržala ruski ribolovački brod "Sjanhalinj 8", u vlasništvu "Severo-istočne ribolovačke kompanije".

Izvor: Sputnjik

Sreda, 24.07.2019.

07:47

Ruski ribolovački brod prišao blizu
Jeff J Mitchell/Staff/Getty images/Ilustracija

Kako se precizira, pogranična služba je intervensiala na udaljenosti od oko 55 nautičkih milja od teritorije Severne Koreje, gde je zaustavila ruski brod, isključila sve uređaje za komunikaciju i preusmerila brod u luku Vonsan, preneo je Sputnjik.

Direktor ove ruske ribolovačke kompanije Sergej Sedler je za medije rekao da je odmah kontaktirao ruske diplomate u Severnoj Koreji koji su u međuvremenu, navodno, uspeli da stupe u kontakt sa posadom broda.

Kako su mu potom diplomate prepričale, severnokorejska pogranična služba je zadržala ruski brod jer je ruski brod navodno nezakonito prošao kroz "strogo čuvanu zonu", iako je on išao standardnom rutom.

Sedlar je naveo i da je na brodu bilo ukupno 17 članova posade, među kojima je bilo i građana Južne Koreje, te da su graničari kapetana i njegovog pomoćnika, kao i dvojicu Južnokorejaca prebacili u specijalni hotel, dok je ostatak ljudi i dalje pod stražom u kabinama broda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: