Haradinaj je ostavku podneo u petak. U nedelju je nastavio da bude premijer

Iako je kosovski premijer Ramuš Haradinaj podneo ostavku u petak na mesto predsednika vlade, u nedelju je došao da radi u svoj kabinet, piše Koha ditore.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.07.2019.

10:18

Haradinaj je ostavku podneo u petak. U nedelju je nastavio da bude premijer
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Kako je objasnio, ostavku je podneo jer je pozvan u Hag, kao osumnjičeni za ratni zločin. Rekao je da želi da svedoči kao građanin i bivši borac OVK, a ne kao premijer. Ali, u nedelju je Haradinaj nastavio posao premijera, u Orahovcu povodom spomenika Šeiku Muhedinu Šehu, piše Koha ditore.

U saopštenju iz kabineta kosovskog premijera o tom događaju ne pominje se Haradinajeva ostavka od petka, dok se Haradinaj okupljenim novinarima obratio kao premijer, piše dalje prištinski list.

Iako za sada, pravno gledano, Haradinaj nije prekršio zakon, ima i onih koji u Prištini smatraju da je celokupna situacija sa haradinajem i njegovom ostavkom politička manipulacija.

Analitičar Behljuj Bećaj je za Kohu ocenio da je kosovski premijer iskoristio propagandu i manipulaciju kako bi ojačao svoju ulogu. Ipak, napomenuo je da Haradinaj može da igra ulogu premijera sve dok parlament ne potvrdi njegovu ostavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: