Nakon napada: Turska obećava "odgovarajuću reakciju"

Turska će na "odgovarajući način" odgovoriti na napad u restoranu u Irbilu na severu Iraka u kome je ubijen zaposleni u turskom konzulatu.

Izvor: B92

Sreda, 17.07.2019.

15:45

Nakon napada: Turska obećava
Foto: EPA-EFE/GAILAN HAJI

"Imaćemo odgovarajući odgovor za počinioce tog kukavičkog napada", napisao je na Tviteru portparol turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, Ibrahim Kalim.

On, međutim, nije naveo koga smatra krivim.

Naoružani napadači danas su u restoranu u Irbilu, glavnom gradu iračkog Kurdistana, ubili troje ljudi među kojima i turskog vicekonzula, rekao je jedan policijski zvaničnik za agenciju Frans pres.

Turska državna agencija Anadolija javila je da je turski diplomata iz Konzulata u Irbilu ubijen u oružanom napadu u tom gradu a tursko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da je ubijena jedna osoba zaposlena u konzulatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: