Vučić: Sa 99 odsto sigurnosti mogu reći da Pariza neće biti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros da skupa u Parizu najverovatnije neće biti.

Izvor: Beta

Četvrtak, 20.06.2019.

09:02

Vučić: Sa 99 odsto sigurnosti mogu reći da Pariza neće biti
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Gostujući na televiziji Pink, Vučić je rekao da mu se čini da su kosovski Albanci želeli da na posredan način pošalju poruku Nemcima i Francuzima da Evropljani ne treba da rešavaju problem Kosova.

"Sa 99 odsto sigurnosti mogu kažem da Pariza neće biti", kazao je Vučić i ocenio da su Nemci i Francuzi "dobro razumeli" poruku koju im je kako je rekao, poslala Priština.

Vučić je rekao da se Srbija ponašala konstruktuvno, ozbiljno i da želi dijalog i konstruktivno rešeje, ali ne želi da ulazi u razgovore u kojima mora reći unapred da će potpisati nezavisnost, a da o taksama ne može da se priča.

On je kazao da su to sve stvari koje pokazuju da Priština ne želi dijalog i da želi da svim u potpunosti upravljaju SAD i niko više. To, prema njegovim rečima, nije realno, a Nemci i Francuzi su poruku dobro razumeli.

"Mislim da je njihova odluka da sastanka neće biti", dodao je Vučić ukazujući da su šanse manje od jedan odsto da Albanci prihvate da se razgovara o taksama i da sastanka ipak bude.

"Pariza će biti samo ukoliko Albanci budu rekli da će se ponašati ozbiljno, a toga neće biti, naglasio je predsednik. On je rekao da će francuski predsednik Emanuel Makron za manje od mesec dana doći u Beograd i da ćemo ga "dočekati kako treba". Srbija je u veoma dobrom stanju, naš najveći problem je očuvanje mira i stabilnosti zbog neodgovorne politike Albanaca na KiM, ali sam siguran da to sada sve evropske sile vide, izjavio je Vučić.

"To sve evropske zemlje vide, što nama neće previše pomoći, ali je dobro da svakome bude jasno da Srbija za to nije odgovorna", rekao je Vučić.

On je dodao da će Srbija nastaviti ubrzano da se razvija.

"Gradićemo sve autoputeve o kojima smo govorili, uskoro ćemo za manje avione, za ATR-ove i za Boingove avione 737 i sve male avione, otvoriti aerodrom Lađevce, za godinu dana će moći da sleću Erbasovi 319 i 320. To će biti nova važna stvar za centralnu i zapadnu Srbiju", rekao je Vučić.

Istovremeno, kako je naveo, radiće se sve pruge, autoputevi, povećavaće se plate i penzije.

"Ljudi će videti značajan napredak svog standarda, gradimo bolnice, kliničke centre svuda po Srbiji", rekao je Vučić.

On je dodao da finansijska stabilnost Srbije nikada nije bila bolja.

"Četvrtu godinu za redom imamo suficit u budžetu, time mogu da se pohvale samo tri zemlje EU što govori da ako budemo mogli da čuvamo mir, ukoliko budemo uspeli, ukoliko ne budemo primorani ni na šta drugo, imamo odličnu budućnost i naše je da radimo", poručio je Vučić.

On je pozvao ljude da se posvete radu, želji i borbi za drugačiju, bolju i uspešniju Srbiju.

"Što se tiče politike, to je u redu, demokratija, vi kažete jedno, drugi kažu drugo, na narodu da proceni ko je u pravu, a ko nije, ali moramo da se ujedinimo oko interesa zemlje", rekao je Vučić.

On je naglasio da govori o ujedinjenju građana, a ne političkih partija.

"Da se građani ujedine da vidimo kako da zemlju podignemo da bude još stabilnija, da budemo još uspešniji, konkuretniji, da privlačimo još investicija", rekao je Vučić.

"Izbori će biti teški, pokušaće da oslabe Srbiji"

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić istakao je da će naredni parlamentarni izbori u Srbiji biti teški, jer će postojati pritisci spolja i iznutra sa ciljem da se oslabi Srbija i njegova stranka.

Vučić je kazao da će izbori biti održani u martu ili početkom aprila.

„Za one koji pobeđuju izbori su uvek teški. Težak je posao uvek za onog ko njemu pristupa ozbiljno i odgovorno, a lak je onima koji traže da ispita nema“, poručio je on.

Predsednik Vučić je kazao da je strepeo pred svaki ispit na fakultetu, ali i kao klinac dok je bio drzak i bezobrazan strepeo je pred svaki čas u školi i kontrolni.

“Za nas će izbori biti užasno teški, biće pritisaka spolja jer žele slabiju poziciju Srbije I SNS, da mogu ponovo da upravljaju našom zemljom. Biće pritisaka i iznutra jer neki žele da ponovo mogu da pljačkaju“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima zbog toga će sigurno biti mnogo poziva na "grdne batine, duge ceve I testere".

„U tim teškim izborima narod će praviti pravi izbor. Napraviće iskorak ka budućnosti, sigurnosti Srbije. Ako posao budemo dobro radili uveren sam da ćemo izboriti tešku, neizvesnu, ali svakako pobedu“, istakao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: