VB: Stotine građana "ostalo bez prava glasa"

Stotine građana EU, koji su pokušali da glasaju na izborima za Evropski parlamentu u Velikoj Britaniji, nisu mogli to da učine zbog administrativnih grešaka.

Izvor: Avaz.ba

Četvrtak, 23.05.2019.

22:46

VB: Stotine građana
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Veliki broj državljana EU saopštili su na Tviteru da su na biračkim mjstima primetili da su im precrtana imena na listama birača koji imaju pravo da glasaju, javlja Hina, prenosi Avaz.ba

Glasači tvrde da se greška dogodila jer službenici nisu na vreme izvršili potrebne procedure.

Državljani članica EU koji su hteli da glasaju u Velikoj Britaniji morali su da se prijave za glasanje 12 dana pre izbora.

Iz agencije za praćenje izbora u Velikoj Britaniji saopštili su da je problem nastao usled kratkog roka koji je London dobio za organiziranje izbora za Evropski parlament.

Velika Britanija nije trebalo da učestvuje u izborima, jer je bilo planirano da istupi iz EU 29. marta, pre nego što je dobila produženje roka jer su britanski poslanici odbacili sporazum Londona i Brisela o "Bregzitu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: