Čistka u Austriji: Pala narko-mafija sa Balkana

Savezna kriminalistička služba Austrije zadala je težak udarac međunarodnoj narko-mafiji, koju su činile osobe sa Balkana.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.05.2019.

18:07

Čistka u Austriji: Pala narko-mafija sa Balkana
Foto: Depositphotos/Chalabala

U akciji policije uhapšeno je 14 osumnjičenih i zaplenjena je droga vredna 8,6 miliona evra.

Kod osumnjičenih je pronađeno oko 112 kilograma kokaina, 71 kilogram amfetamina, 19 kilograma marihuane, pet kilograma kanabisa i 3,6 kilograma.

Kako ukazuje policija, radi se o mafijaškom ogranku čije veze su dosezale sve do Južne Amerike, odakle su dobijali kokain.

Istraga širom Evrope, pod rukovodstvom austrijske policije, već je 2017. ušla u trag ovoj srpsko-crnogorskoj grupaciji, koju su mesecima pratili.

Još u septembru te godine u Nemačkoj je uhapšeno pet članova tog klana, a lane u maju u Francuskoj, na osnovu informacija austrijske policije, tamošnje vlasti uhapsile su jednog osumnjičenog.

Do aktuelnog "velikog finala" policijske operacije došlo je, kako je tek sada saopšteno, početkom godine.

U koordinisanoj akciji uhapšeno je još osam lica.

Austrijski mediji ukazuju na vezu između ilegalnih radnji ove mafijaške grupe i ubistva Vladimira Roganovića i ranjavanja Stefana Vilotijevića u centru Beča.

Tri velika dilera, koja su uhapšena, imala su direktan kontakt sa jednim od ova dva lica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: