"Za mog pijatelja Putina diploma počasnog doktora univerziteta"; Putin: Hvala prijatelju FOTO

Kineski predsednik Si Đinping uručio je danas diplomu počasnog doktora pekinškog univerzitet svom "prijatelju" Vladimiru Putinu.

Izvor: Beta

Petak, 26.04.2019.

11:15

Foto: Tanjug/Kenzaburo Fukuhara/Pool Photo via AP

Dva lidera sastala su se na samitu inicijative Pojas i put, u Pekingu.

Pekinški univerzitet Tsinghua, na kojem je i kineski predsednik Si studirao, dodelio je Putinu diplomu doktora honoris kauza, saopštio je danas Kremlj.

Foto: Tanjug/Kenzaburo Fukuhara/Pool Photo via AP
"Zadovoljstvo mi je da uručim ovu titulu mom najboljem prijatelju", rekao je kineski predsednik Si na ceremoniji organizovanoj u hotelu u Pekingu, prenose ruske agencije.

Putin je uzvratio da je to za njega velika čast i zahvalio se "dragom prijatelju" Si Đinpingu što je podelio taj trenutak sa njim.
Foto: Tanjug/Kenzaburo Fukuhara/Pool Photo via AP
Ceremoniji je prisustvovao i rektor univerziteta Ci Jung

Ranije danas Putin i Si učestvovali su na otvaranju samita Pojas i put u Pekingu, kome prisustvuje oko četrdeset šefova država i vlada. Posle toga su na bilateralnom susretu razgovarali o rusko-kineskim ekonomskim vezama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: