I, haos je počeo: Da bi se prešlo 16 km putuje se sat i po FOTO

Iako su gužve u saobraćaju počele još juče, poslednjeg radnog dana pred praznike, danas su u punom jeku.

Izvor: B92

Petak, 26.04.2019.

12:47

I, haos je počeo: Da bi se prešlo 16 km putuje se sat i po FOTO
Ilustracija/ Scott Olson / Staff / Getty images

Velika gužva je na Ibarskoj magistrali, gde su dugačke kolone vozila, a "Blic" prenosi da se od Meljaka do Stepojevca, koji su udaljeni jedan do drugog oko 16 kilometar, trenutno putuje sat i po.

Gužve su i na graničnim prelazima na izlazu iz Srbije, na izlazu iz Beograda, a počela su zadržavanja i na naplatnim stanicama. Velika gužva je i na beogradski ulicama koje vode ka uključenju na samu Ibarsku magistralu, pa je saobraćaj potpuno zagušen od Vidikovca do skretanja za Barajevo. U Auto-moto savezu Srbije kažu da su najveće kolone na tri tačke Ibarske magistrale, i to na izlazu iz Beograda kod Orlovace, kod Ljiga i kod Stepojevca, gde vozila bukvalno mile.

Kako pokazuje mapa gustine saobraćaja, gužve se stvaraju i u okolini Čačka, a imajući u vidu da se na potezu izmedju Čačka i Požege, kod Ovčar Banje, izvode radovi na putu.
FOTO TANJUG/ Ministarstvo finansija Republike Srbije/ Uprava carina/ bg
AMSS je saopštio da je zadržavanje na najopterećenijim graničnim prelazima ka Mađarskoj, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini za sada od 30 minuta do sat vremena.

To se odnosi na granične prelaze Horgoš s Mađarskom, Batrovce s Hrvatskom i Sremsku Raču s BiH. Na ostalim graničnim prelazima zadržanja su oko 30 minuta, a u AMSS savetuju vozače da koriste alternativne i manje opterećene granične prelaze.

Teretna vozila na Horgošu čekaju na izlaz 360 minuta, na Kelebiji 120 minuta, koliko i na Batrovcima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: