Za Prištinu NATO agresija "oslobađanje"

Predstavnici privremenih prištinskih institucija su u prisustvu pojedinih ambasadora obeležili početak NATO agresije na SR Jugoslaviju.

Izvor: B92

Subota, 23.03.2019.

18:28

Za Prištinu NATO agresija
EPA-EFE/Dejan_Tasic/YUGOSLAVIA PHOTO SET NATO BOMBINGS 20TH ANNIVERSARY

Prisutni su se složili da NATO intervenciju 1999. godine doživljavaju kao "oslobađanje" Kosova.

Premijer Ramuš Haradinaj rekao je da je vazdušna akcija Alijanse "okončala tragediju naroda na Kosovu", prenosi RTK2.

On je pored spomenika u centru Prištine rekao i da odaje poštu svima onima koji su služili na Kosovu, vojnicima KFOR-a, NATO-a, kao i Velike Britanije, a koji su, kako je naveo, pomogli Kosovu da dobije "slobodu i mir".

Predsednik Hašim Tači rekao je da je "24. mart 1999. godine bio polazna tacka za zaustavljanje genocida i vraćanje nade za slobodu i nezavisnost".

On je rekao da su OVK na terenu (zemlji) i NATO u vazduhu u "zajednickoj mirovnoj borbi prisilili Miloševićev režim na kapitulaciju".

Sa predstavnicima Prištine bio je i britanski ambasador Ruari O' Konel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: