"Ivanka Tramp krši Zakon"

Ivanka Tramp, ćerka američkog predsednika i savetnica u Beloj kući, ne čuva svu svoju službenu komunikaciju e-poštom onako kako zahteva federalni zakon.

Izvor: Tanjug

Petak, 22.03.2019.

09:33

EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

To je izjavio predsedavajući Nadzornog odbora u Predstavničkom domu Kongresa, Elajdža Kamings.

Kamings, demokrata iz Merilenda, naveo je u pismu da je Ebi Lovel, advokat Donalda Trampa, krajem prošle godine obavestio odbor da Ivanka Tramp ne čuva zvanične e-poruke koje dobije na svom ličnom nalogu ako ne odgovori na njih, prenosi AP.

Kamings je rekao da se time krši Zakon o predsedničkoj evidenciji.

On je takođe kazao da je Lovel potvrdio da Ivankin suprug Džared Kušner koristi aplikaciju za razmenu poruka "VotsAp" (WhatsApp) za obavljanje službenih poslova vlade SAD.

CNN je prošle godine preneo da Kušner komunicira sa saudijskim princem Mohamedom bin Salmanom koristeći ovu aplikaciju.

U intervjuu za ABC Njuz prošle godine, Ivanka Trump je branila upotrebu privatnog e-mail naloga, rekavši: "Sve moje poruke su arhivirane i čuvaju se. Nije bilo brisanja'', navodi agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: