Darmanović: Dijalog mora da se završi priznanjem Kosova

Ministar u vladi Crne Gore Srđan Darmanović rekao je da okončanje dijaloga između Beograda i Prištine mora da se "završi priznanjem Kosova od strane Srbije".

Izvor: B92

Petak, 22.03.2019.

19:49

Darmanović: Dijalog mora da se završi priznanjem Kosova
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Darmanović je izjavio u Prištini da se, koliko god taj put bio dug, dijalog na ovaj način mora okončati.

Kako je rekao, Crna Gora ima izvesnu zabrinutost oko mogućeg rešenja baziranog na razmeni teritorija, ali da će prihvatiti svaki dogovor jer, kako je naveo, što je dobro za susede, dobro je i za Crnu Goru, prenosi RTK 2.

"Crna Gora je mala država koja želi mir u regionu i ne odgovaraju joj krize, čak i kada se ne odnose na nas. Želimo našim susedima dobro, jer neće ni nama biti dobro ako nije našim susedima", rekao je šef diplomatije Crne Gore.

Darmanović je, tokom posete Prištini, potpisao sa kosovskim ministrom spoljnih poslova Bedžetom Pacolijem sporazum koji se odnosi na saradnju u kontekstu evroatlantskih integracija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: