Karadžić: Nema ovo veze sa pravdom

Danas izrečena presuda Žalbenog veća rezidualnog mehanizma u Hagu "nema veze sa pravdom", prvo je reagovanje prvog predsednika RS Radovana Karadžića.

Izvor: B92

Sreda, 20.03.2019.

17:10

Karadžić: Nema ovo veze sa pravdom
Foto: Tanjug/AP/Peter Dejong

On je izjavu uputio preko svog advokata.

Karadžić je poruku uputio preko beogradskog advokata Gorana Petronijevića, člana njegovog pravnog tima, koji je bio prisutan u sudnici tokom izricanja presude.

Petronijević je novinarima u Hagu rekao da ne može da se otme utisku da je postupkom upravljao sudija Teodor Meron, koji više nije član Žalbenog veća.

Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu osudilo je na doživotni zatvor prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića.

Ovom odlukom preinačena je prvostepena presuda Tribunala u Hagu kojom je u martu 2016. godina bio osuđen na 40 godina. Iako je odbacilo mahom sve žalbene navode, i tužilaštva i odbrane, žalbeno veće smatra da kazna od 40 godina nije bila odgovarajuća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: