Oglasio se Karadžićev advokat

Advokat bivšeg vođe bosanskih Srba Radovana Karadžića rekao je da njegov klijent oseća "moralnu odgovornost" za ratne zločine počinjene tokom oružanog sukoba.

Izvor: Beta/AP

Sreda, 20.03.2019.

16:51

Oglasio se Karadžićev advokat
Foto: Tanjug/AP/Peter Dejong

Međutim, kako je rekao, Karadžić nije saglasan s mišljenjem međunarodnog suda za ratne zločine da on snosi "individualnu krivičnu odgovornost".

Advokat Karadžićeve odbrane Piter Robinson ovo je izjavio pošto je žalbeno veće suda UN podržalo presudu Karadžiću za genocid, zločine protiv čovečnosti i ratne zločine kao vođi bosanskih Srba za vreme rata i povećalo mu kaznu sa 40 godina na doživotni zatvor.

Robinson je rekao da je Karadžić rešen da nastavi borbu da skine ljagu sa svog imena.

"On kaže da je danas politika trijumfovala nad pravdom. Žalbeno veće je prešlo preko nepravednog suđenja i nefer presude", rekao je Robinson.

Robinson je rekao da je Karadžić "pozvao svoje pristalice da se ne upuštaju u bilo kakvo nasilje".

Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MICT), naslednik Haškog tribunala, osudio je Karadžića na doživotni zatvor za genocid u Srebrenici i zločine protiv čovečnosti u BiH, ocenivši da je 40 godina, koliko je dobio u provostepenom postupku, neodgovarajuća kazna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: