"Protokol strog, ja sam ga zamolio i čovek je to učinio"

Odgovarajući na pitanja novinara, predsednik Srbije izjavio da se ruski predsednik, zbog protokola, nikada ne obraća građanima.

Izvor: B92

Petak, 18.01.2019.

14:22

Tanjug, Dimitrije Goll

Protokol posete ruskog predsednika Vladimira Putina veoma je strog, prvi čovek Rusije se nikada nigde ne obraća građanima i to je razlog zbog kojeg on nije duže govorio okupljenima ispred Hrama Svetog Save u Beogradu.

"Njegov protokol je veoma strog i nikada nisu pristali da govori bilo gde, jer on to ne radi. I Putin je nedvosmisleno rekao, iako je bio oduševljen zbog dočeka. On voli da podeli emociju sa ljudima, a to je teško uz prevodioce. Ja sam ga zamolio, mimo protokola, da se pojavi pred ljudima, jer oni su zbog njega došli, da im kaže samo dve reči. I čovek je učinio to, i meni i tim ljudima", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Reagujući na komentare opozicije zbog toga što se Putin u četvrtak nije duže obratio građanima koji su ga čekali u Beogradu, Vučić je rekao da bi voleo da mu kažu bilo koje mesto na svetu gde je ruski predsednik to učinio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: