BG pred dolazak Putina: Zastave svuda, pano na zgradi FOTO

Presednik Ruske Federacije Vladimir Putin doputovaće sutra u celodnevnu zvaničnu posetu Srbiji, gde će mu domaćin biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Sreda, 16.01.2019.

14:35

BG pred dolazak Putina: Zastave svuda, pano na zgradi FOTO
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Prema programu posete šefa ruske države, Putinu će na Aerodromu „Nikola Tesla“ biti priređen doček, nakon kojeg će biti održana ceremonija polaganja venaca na Groblju oslobodilaca Beograda i Crvenoarmejcu.

Ceremonija svečanog dočeka ruskog predsednka ispred Palate Srbija predviđena je za 12.45 sati, nakon čega će uslediti sastanak u užem formatu dvojice predsednika, Vučića i Putina.

Sat nakon toga planiran je sastanak delegacija Srbije i Rusije, a potom i potpisivanje bilateralnih dokumenata u prisustvu dvojice predsednika.
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
Za po podne je predviđena ceremonija uručenja Ordena Aleksandra Nevskog predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Orden Vučiću će uručiti predsednik Putin. Dvojica predsednika će se nakon toga obratiti medijima. A po davanju izjava planiran je obilazak Hrama Svetog Save.

Završne pripreme pred sutrašnju posetu predsednika Rusije Vladimira Putina uveliko su u toku, a u Beogradu se na svakom ćošku već vijore srpske i ruske zastave.

Zastave su postavljene na banderama u Ulici kralja Milana, Ulici kneza Miloša, Ruzveltovoj ulici, na putu ka aerodromu, u Bulevaru Mihajla Pupina, kod Sava centra, na Brankovom mostu...
Foto: Tanjug/ Zoran Žestiæ
U neposrednoj blizini "Štark arene" na jednoj od stambenih zgrada postavljen je veliki pano na kojem su "ukrštene" zastave Srbije i Rusije.

Na jarbolima ispred zgrade Palata Srbije, gde će Putinu uoči zvaničnih razgovora biti priređen svečani doček, postavljene su zastave, a novogodišnji ukrasi su sklonjeni.

Ispred Hrama Svetog Save postavljeni su već bina i LED ekrani, radnici sređuju oštećene ploče na platou i okolnim stazama i usisavaju lišće, a primetno je i prisustvo policajaca i Žandarmerije.

Policija je prisutna i ispred Groblja oslobodilaca Beograda 1944. gde se mogu videti i radnici JKP "Zelenilo Beograd" kako čiste taj prostor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: