Detalj sa sednice SB UN koji je primetio Čepurin FOTO

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin prokomentarisao na Tviteru jedan detalj s jučerašnje sednice Saveta bezbednosti UN povodom tzv. vojske Kosova.

Izvor: B92, Sputnjik

Utorak, 18.12.2018.

13:02

Detalj sa sednice SB UN koji je primetio Čepurin FOTO
Foto: Tanjug/AP

"Obratili smo pažnju da je Aleksandar Vučić nastupio pored tablice ’Srbija‘ kao i predstavnici članica SB UN (Rusija, Kina, SAD i dr.). A Hašim Tači — pored tablice ’Hašim Tači‘. Sve je ispravno. Generalni sekretar UN je primio predsednika Srbije, dok je sastanak sa Tačijem odbio", napisao je Čepurin, prenosi Sputnjik.

Podsetimo, u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija održana je sednica, na zahtev Srbije i Rusije, povodom odluke Prištine o formiranju vojske. Sednica je bila otvorena za javnost.

O razlici u predstavljanju Srbije i Kosova, odnosno obraćanju predstavnicima Srbije Aleksandru Vučižu i Kosova Hašimu Tačiju jutros je za TV Prva govorio šef srpske diplomatije Ivica Dačić. On je skrenuo pažnju da su se prosutni Vučiću obraćali sa predsedniče Vučić, a Tačiju sa gospodine Tači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: