Stefanović govorio o svojoj ostavci: Osetio sam se nemoćno

Ministar unutrašnjih poslova izjavio da je rekao predsedniku Srbije da je spreman da ponudi ostavku posle incidenata na lokalnim izborima u Lučanima.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 17.12.2018.

12:11

Stefanović govorio o svojoj ostavci: Osetio sam se nemoćno
Tanjug, Tanja Valiæ

Nebojša Stefanović je na današnjoj konferenciji za medije rekao da je bio spreman da to uradi jer je osetio "jedan deo odgovornosti i nemoći" da zaštiti svoje kolege u ispostavi policijske stanice u Guči.

"Kad sam video to ponižavanje policije, a svestan sam da ne možete uvek da reagujete striktno po procedurama, tada sam to rekao predsedniku Srbije, makar kao čin podrške kolegama. Kad vidite da upadaju unutra i kad gledam ljude koji se osećaju nemoćno jer hoće da budu normalni, onda nemam pravo da ćutim", kazao je ministar.

On je dodao da je u vezi sa eventualnom ostavkom hteo da se konsultuje sa predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem kao čovekom koji, kako je rekao, uživa najveće poverenje građana.

Navodeći da policija uvek ima izbor u zakonskim okvirima da li da reaguje oštro ili ne, ministar je kazao da je na njegovu sreću, policija u Lučanima izabrala da reaguje "veoma blago".

"Danas raznorazni demonstranti šetaju i blokiraju ulice po pet časova i nema problema, a ne tako davno bilo je i vodenih topova, suzavaca, metaka. Ne znam da li u poslednjih pet godina znate kako izgleda vodeni top, o suzavcu da ne pričam", rekao je Stefanović.

Podsetimo, beogradski tabloidi su preneli "saznanja" da je Stefanović ponudio ostavku premijerki Ani Brnabić i Vučiću, "pošto mu je rečeno da ne hapsi Đilasove i Obradovićeve sledbenike".

Na to je reagovao i predsednik Srbije, koji je naveo da je "Nebojša imao težak dan". "Nije to baš bilo u takvoj formi… Nebojša će o tome sutra. Imao je težak dan, mnogo krivičnih prijava… Ni u jednoj od tih nasilničkih akcija nije učestvovao niko iz SNS, osim eventualno građana koji bi glasali za SNS, a koji su bili napadnuti", rekao je Vučić.

"Nebojša me je uznemiren zvao i rekao da niko nema pravo da ponižava policiju. Ja sam mu rekao da dok ne počine nasilje puti da prete, vuči, rade šta hoće. Njemu je bilo prilično teško. Ja nisam hteo o tome da razgovaram pošto će on sa mesta u našoj partiji i državi ići kad i ja", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: