Ceremonija u Prištini, Tači u uniformi VIDEO

U Prištini je organizovana svečana ceremonija transformacije KBS, a prisustvuju Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji.

Izvor: B92

Petak, 14.12.2018.

15:50

Ceremonija u Prištini, Tači u uniformi VIDEO
screenshot

Kosovski predsednik, premijer i predsednik parlamenta prošetali su crvenim tepihom, a primetno je i da Hašim Tači nosi vojnu uniform.

Ceremonija je počela u 17 sati, a kako se može videti na slikama, za ovaj događaj postrojena su i multifunkcionalna vojna vozila "hamvi" koja je Kosovo nedavno dobilo od Sjedinjenih Američkih Država.

Kosovski predsednik Hasim Tači rekao je da je "zaokružena kosovska državnost", pošto je, kako je rekao, "vojska stub države", te da je srećan što je sada i "vrhovni komandant" KBS.

On je to rekao na svečanoj ceremoniji posle odluke o promeni mandata KBS i transformaciji u tzv. vojsku Kosova u kasarni "Adem Jashari" u Prištini, u prisustvu političkih lidera privremenih institucija.

Expres onlajn je objavio niz fotografija sa ovog dogadjaja navodeći da su pripadnici KBS na ovoj ceremoniji prvi put biti predstavljeni kao vojnici.

Zeri onlajn je ranije preneo da su ambasadori "prijateljskih" zemalja Kosova bojkotovali ovu svečanost, ukoliko su bili pozvani.

Podsetimo, prethodno su tokom dana u Skupštini Kosova usvojena tri nacrta zakona koji omogućavaju transformaciju Kosovskih snaga bezbednosti u "vojsku".

Prvi zakon koji je usvojen je nacrt zakona o transformaciji KSB u Ministarstvo odbrane, a drugi nacrt zakona o transformaciji u oružane snage. Konačno, usvojen je i poslednji, treći nacrt zakona, čime je i zvanično formalno-pravno završena procedura formiranja kosovskih oružanih snaga.

Pročitajte još:

- Gotovo je: Usvojeni zakoni, Kosovo dobilo oružane snage

- Naslovne: "Dan D za vojsku Kosova"

- KiM: Leci o "mobilizaciji", poziv na patroliranje severom

- Haradinaj poručio Srbima: Neće biti gore, već bolje

- Odgovor Albancima: Severna Mitrovica u zastavama Srbije

- Nađen eksploziv kod Gazimestana; "Neko hoće incident"

- "Srbi da se ne boje, niko ne namerava da osvoji sever"

- Vučić u Kopnenoj zoni bezbednosti naredna 72 sata

-Vozila Kfora u K. Mitrovici, NATO leti nad Prištinom VIDEO

- Haradinaj: Još par trenutaka do istorijskog glasanja

- Vulin: Vučić obavešten, vojska spremna

- "O vojsci već 30 godina, a ništa se neće desiti za još 10"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: