"Kolona vozila Kfora ide ka Leposaviću" VIDEO

Više od 45 vozila Kfora ušlo na sever KiM, nešto pre 10 časova, a kreću se u koloni i, prema informacijama sa terena, idu u smeru ka Leposaviću, navodi Tanjug.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.12.2018.

10:40

screenshot

Pored borbenih vozila, nose i opremu za blokade i pravljenje barijera, poput građevinskih mašina, bagera, kolutova žica.

Kako saznaje Prva TV, vozila Kfora u kojima se, inače, nalaze pripadnici mađarskog kontingenta, postavljena su na dve lokacije kod Leposavića. Pokreti Kfora na severu dolaze u trenutku već podignutih tenzija nakon poteza koje Priština povlači mimo EU, a posebno uoči namere da sutra donese odluku o formiranju vojske Kosova, uz otvorenu podršku zapadnih centara političke i vojne moći.

Komandant združenih snaga NATO u Napulju, admiral Džejms Fogo, juče je rekao da je formiranje vojske nešto o čemu "suvereno odlučuje" Priština.

"U tom kontekstu, prisustvo Kfora na severu, posebno sastav i oprema vozila, ukazuje na strahovanje od moguće reakcije Srbije", konstatuje državna agencija Tanjug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: