"Vidite Francusku, zbog toga treba da gradimo zid"

Američki predsednik Donald Tramp naveo je da će posle "veoma lošeg terorističkog napada" u Strazburu, SAD još više ojačati granicu.

Izvor: Beta

Sreda, 12.12.2018.

17:07

Foto: Tanjug/AP

Tramp je u poruci na Tviteru naveo da će lideri demokrata u Predstavničkom domu i u Senatu Nensi Pelosi i Čak Šumer morati da podrže izgradnju zida.

"Još jedan veoma loš teroristički napad u Francuskoj. Ojačaćemo našu granicu još više. Čak i Nensi nam moraju dati glasova da dobijemo dodatnu bezbednost granice", naveo je Tramp.

Američki predsednik se u ponedeljak na haotičnom sastanku u Beloj kući pred novinarima i kamerama prepirao s Nensi Pelosi i Šumerom zbog finansiranja izgradnje zida i mogućnosti da američka vlada bude u blokadi ako Kongres ne odobri izgradnju dodatnog zida.

U Strazburu je juče ekstremista ubio dve osobe i ranio 14 ljudi kada je pucao na božićnom bazaru. Napadač koji je u bekstvu, identifikovan je kao muškarac star 29 godina. On je poznat policiji kao sitan kriminalac a bio je pod policijskom prismotrom zbog sumnje na verski radikalizam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: