Savetnik urednika "Ilustrovane politike" podneo ostavku

Savetnik glavnog i odgovornog urednika Ilustrovane politike Goran Kozić podneo je ostavku.

Izvor: Tanjug

Utorak, 11.12.2018.

19:22

Savetnik urednika
Foto: Thinkstock

U obrazloženju ovog poteza Kozić je naveo: "Zaključio sam da je moj pristup uređivanju novina neprihvatljiv. Zato podnosim ostavku na sva uređivačka mesta u Politikinoj kući. Izvinjavam se svima koje sam svojim načinom pisanja uvredio, ili ponizio. Izvinjavam se svojoj porodici, svojoj deci i državnom vrhu", naveo je Kozić u izjavi za javnost dostavljenoj Tanjugu.

Ministarstvo kulture i informisanja reagovalo je ranije žaljenjem zbog toga što naslovna strana tog porodičnog nedeljnika nije u skladu sa merilima dobrog ukusa.

Na naslovnoj strani najnovijeg izdanja Ilustrovane politike neprikladno su prikazani Veran Matić i Ljiljana Smajlović, "u društvu" američkog ambasadora Kajla Skota.

Ministarstvo kulture i informisanja kritikovalo je naslovnu stranu Ilustrovane politike. Nadležno ministarstvo je izrazilo žaljenje zato što "ni nova naslovna stranica nije po merilima dobrog ukusa".

Povodom toga, oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Veran Matić naveo je da već mesec dana traje kampanja Ilustrovane politike, savetnika glavnog urednika Gorana Kozića i spoljnog saradnika Đorđa Martića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: