Haradinaj: Kosovo šampion ljudskih prava; Đurić: Crna rupa

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj tvrdi da Kosovo može da se pohvali da garantuje poštovanje ljudskih prava svake zajednice.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.12.2018.

13:39

Haradinaj: Kosovo šampion ljudskih prava; Đurić: Crna rupa
Foto: EPA-Malton Dibra

Takođe, kako kaže, Kosovo ima tendenciju da bude "pravi šampioni" u njihovoj zaštiti i promociji.

Ljudska prava, kaže Haradinaj, su neodvojiva, međusobno povezana i međuzavisna, bilo da je reč o građanima ili političarima.

"U našem društvu i u našoj novoj državi ne postoji prostor za diskriminaciju na etničkoj, verskoj, partijskoj ili regionalnoj osnovi i, pored našeg veoma naprednog Ustava, postoji visoka gradjanska i institucionalna svest", napisao je Haradinaj na svom profilu na Fejsbuku.

Đurić: Crna rupa

Nedugo zatim oglasio se i direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić koji je rekao da na Međunarodni dan ljudskih prava ukazuje na to da je takozvano Kosovo "crna rupa" u kojoj ne važe osnovna ljudska prava Srba, Albanaca i drugih zajednica u oblasti ekonomije, politike, slobodnog protoka roba ljudi i kapitala.

"Teritorija na kojoj postoje politički zatvorenici, desetine hiljada kuća i stanova i hiljade hektara zemlje nalazi se u stanju protivpravne uzurpacije i čiji predstavnici prete sopstvenim gradjanima i narodima i državama u okruženju, nikada neće postati deo medjunarodne zajednice", rekao je Đurić.

On je, takođe, pozivao borce za ljudska prava u Srbiji i širom sveta da podignu svoj glas i na Dan ljudskih prava kazu NE daljem obespravljivanju i ugnjetavanju Srba, Goranaca, Bošnjaka i Roma na KiM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: