Brnabić u zvaničnim posetama Češkoj i Slovačkoj

Predsednica Vlade Ana Brnabić će danas i sutra boraviti u zvaničnim posetama Češkoj i Slovačkoj.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.12.2018.

08:47

Brnabić u zvaničnim posetama Češkoj i Slovačkoj
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Premijerka Brnabić posetiće dans Češku na poziv premijera Andreja Babiša, a u delegaciji će biti i ministar finansija Siniša Mali.

Predsednica Vlade Srbije sastaće se i sa predsednikom Republike Češke Milošem Zemanom i predsedavajućima oba doma parlamenta, Radekom Vondračekom i Jaroslavom Kuberom, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Planirano je potpisivanje sporazuma između Vlada Češke i Srbije o regulisanju starog klirinškog duga Srbije prema Češkoj. Sporazum potpisuju ministri finansija dveju zemalja.

U utorak, predsednica Vlade Ana Brnabić boraviće u zvaničnoj poseti Slovačkoj, na poziv premijera Petera Pelegrinija. Tokom posete, premijerka će se sastati i sa predsednikom Andrejem Kiskom.

Brnabić će, zajedno sa ministarkom unutrašnjih poslova Slovačke Denisom Sakovom, posetiti "žKlijent centar"€œ Ministarstva unutrašnjih poslova Slovačke, gde će joj biti predstavljena nova rešenja i iskustva u oblasti elektronske uprave i modernizaciji javne administracije, kao i sajber bezbednosti.

Posetu Slovačkoj premijerka Brnabić završiće otvaranjem izložbe naivnog slikarstva, umetnika slovačke nacionalnosti iz Kovačice.

Brnabić će izložbu otvoriti zajedno sa slovačkom ministarkom kulture Ljubicom Lašakovom, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: