Državnik ili separatista? "Državnik srpskog naroda" VIDEO

Novi članovi Predsedništva BiH položili su danas zakletvu i time zvanično stupili na dužnost.

Izvor: B92

Utorak, 20.11.2018.

19:15

Državnik ili separatista?
Foto: Tanjug

Srpski član Predsedništva Milorad Dodik rekao je da će se na novoj funkciji ponašati u skladu sa Ustavom BiH, ali kako kaže, to će značiti i mnogo problema.

Na pitanje Prve televizije, povodom različitih spekulacija da li će se postaviti kao državnik ili kao separatista, Dodik kaže: “Kao državnik srpskog naroda i Republike Srpske”.

Dodik je za Prvu televiziju komentarisao i dolazak predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana u BiH i naveo da Erdogan ima težnje da pomogne bošnjačkom narodu, ali da to ne može nauštrb Srba i Hrvata.

Takođe, Dodik kaže da nema problem sa sankcijama koje su SAD uvele protiv njega, da nije on taj koji je rušio Dejton, već Amerikanci.

Opširnije u video-prilogu…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: